Το ArtStreet52

Το ArtStreet 52 ιδρύθηκε το 2016 για να καλύψει την ανάγκη των σχεδιαστών και κατασκευαστών της ομάδας να αναδείξουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Καλλιτέχνες από τον χώρο του ξύλου ενώνουν της δυνάμεις τους με σκοπό να χαρίσουν στον κόσμο δημιουργίες που θα μείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας επί το πλείστον φυσικά υλικά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των έργων αλλά και στο τελικό αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Με έδρα την Θεσσαλονίκη τα έργα του ArtStreet52 ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεσμευόμαστε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται , που κατέχουν ή προσμένουν να αποκτήσουν ένα από τα έργα μας, ότι όλα τα κομμάτια μας είναι μοναδικά και δεν θα κατασκευαστεί ποτέ αντίγραφο. Τα δημιουργήματά μας φέρουν δικό τους μοναδικό όνομα, κωδικό κατασκευής και σφραγίδα του ArtStreet52.

600+

Επισκέπτες σε δια ζώσης Ανοιχτά Σεμινάρια

15

Βραβεία & Έπαινοι
(Ελλάδα και Εξωτερικό)

40+

Μαθητές δια ζώσης στον Ξυλότορνο

500+

Μαθητές σε Διαδικτυακά Σεμινάρια

15+

Χρόνια Συνεργασίας
με όλους τους κλάδους

20

Συμμετοχές σε Εκθέσεις
(Ατομικές και Ομαδικές)

45+

Μεγάλα Έργα

2000+

Μικρά Έργα

...τα ξύλινα γλυπτά μου

  • Χειροποίητο διακοσμητικό γλυπτό κατασκευασμένο εξολοκλήρου στον ξυλότορνο. Εμπνευσμένο από συμπαντικές μορφές με αναφορές σε κοσμικά σώματα και φαινόμενα. Αποτελεί το πρώτο γλυπτό μου χρησιμοποιώντας διαφορετικά ξύλα σε μία μορφή και είναι κατασκευασμένο το 2016. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
  • Χειροποίητο διακοσμητικό σκήπτρο κατασκευασμένο εξολοκλήρου στον ξυλότορνο. Εμπνευσμένο από μορφές που χορεύουν εμπρός από μια φωτιά, και ίσως, υπό την επίβλεψη ενός μάγου.
    ‘Είμαστε εμείς αυτοί που δώσαμε μορφή στο έργο, ή το έργο διάλεξε την μορφή του;’
  • Η Ιερή Βελανιδιά ή Η Ιερή Δρυς. Στην ελληνική μυθολογία οι δρύες αναφέρονται πολύ συχνά. Η βελανιδιά ήταν το ιερό δένδρο των αρχαίων Ελλήνων. Το ιερό δένδρο της Γαίας και αργότερα του παντοδύναμου Δία. Η δρυς ήταν δένδρο αφιερωμένο στο θεό του κεραυνού γιατί από παλιά είναι γνωστή η αντοχή του δέντρου στον κεραυνό και ακόμα ίσως η έλξη του.
     

Μαθήματα ξυλότορνου

Εισαγωγή στον Ξυλότορνο

 

Η Εισαγωγή Στον Ξυλότορνο είναι το σεμινάριο που προτείνεται για ανθρώπους που θέλουν να έχουν την πρώτη τους επαφή με την τέχνη του ξυλότορνου ή για τορναδόρους που ενώ κατέχουν τόρνο θέλουν να μάθουν τις τεχνικές και τα μυστικά που θα τους πάνε ένα βήμα παρακάτω.
Στην διάρκεια του σεμιναρίου θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που τυχόν να προκύψουν και θα γλυτώσετε χρόνο και χρήματα από μελλοντικά προσωπικά πειράματα και αστοχίες.

*Τα έργα και οι ασκήσεις που θα φτιάξουμε σε ξύλο είναι δικά σας μετά το πέρας των μαθημάτων μαζί με αρκετά επιπλέον ξύλα για δοκιμές και κατασκευές στο μέλλον.

Πληροφορηθείτε για τα μαθήματα ξυλότορνου αλλα και όλα τα masterclasses